BUDGETMOBIEL AANBIEDING


Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Badminton: Caljouw naar laatste acht op EK badminton in Kiev

15.11 uur: Mark Caljouw heeft bij de EK badminton in Kiev de laatste acht bereikt. De als vijfde geplaatste Nederlander won in drie games van de Zweed Felix Burestedt: 21-13 16-21 21-17. Hij speelt vrijdag in de kwartfinales tegen de als vierde geplaatste Deen Hans-Kristian Vittinghus.

Eerder op de dag plaatsten Robin Tabeling en Selena Piek zich voor de kwartfinales van het gemengd dubbelspel. In de strijd om een plek in de halve eindstrijd komt het Nederlandse duo uit tegen het als derde geplaatste Duitse koppel Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich.

Basketbal: Oranje voor EK basketbal naar Praag

14.57 uur: De Nederlandse mannenploeg zal de groepsfase van het EK basketbal in 2022 afwerken in Praag. Oranje is in poule D ingedeeld bij Tsjechië, Polen, Finland, Israël en Servië. Bondscoach Maurizio Buscaglia reageerde vanuit Italië opgetogen op de loting.

„Allereerst overheerst de trots, omdat we er weer bij zijn”, laat hij op basketball.nl weten. „Ten tweede, omdat we de toplanden als Servië, Polen en Tsjechië mogen treffen. Maar ook wedstrijden tegen Israël, dat een rijke basketbalgeschiedenis heeft, en Finland met hun gretigheid en energie. En als laatste, omdat we tegen zoveel bekende topspelers gaan spelen. Iets dat pittig gaat zijn, maar ons nog meer motiveert. We zullen veel meer dan ons best moeten doen, zoals het hoort.”

Technisch directeur Okke te Velde ziet mogelijkheden in de poule. „Ondanks dat op Israël en Finland na alle ploegen in de top vijftien van de wereld staan, zijn het niet de allergrootste landen en dat is sportief gezien aantrekkelijk. Je wilt natuurlijk tegen de echte toplanden spelen, maar dit biedt kansen. Daarnaast is Praag voor de fans te bereizen en het is ook nog eens een mooie en leuke stad. Het zou gaaf zijn als we het stadion een beetje oranje kunnen gaan laten kleuren.”

Voetbal: Kluivert ontbreekt in halve finale beker bij Leipzig

13.05 uur: Justin Kluivert speelt vrijdagavond niet mee met Leipzig in de halve finale van de nationale bekerstrijd tegen Werder Bremen. De international van Jong Oranje is niet fit genoeg, zo liet de club weten.

De naar Bayern München vertrekkende trainer Julian Nagelsmann zei verder dat het twijfelachtig is of Lukas Klostermann meedoet. De coach neemt pas kort voor aanvang van het duel een beslissing over de inzetbaarheid van de Duitse international.

Yussuf Poulsen daarentegen heeft na een blessureperiode weer volop kunnen meetrainen. „Ik ga er vanuit dat hij beschikbaar is”, aldus Nagelsmann over de aanvaller.

Biljarten: Jaspers is masterstitel kwijt

13.03 uur: Het is Dick Jaspers niet gelukt om de finale te bereiken van de masters driebanden. In de halve finale was Raimond Burgman net iets sterker en wist de partij met 3-2 te winnen.

Jaspers, die 21 keer nationaal kampioen is, begon zeer matig aan de partij tegen Burgman. In de eerste set wist de titelverdediger in 6 beurten niet te scoren, als bewijs dat hij niet in zijn beste vorm verkeert. Ook in de kwartfinale kwam hij met zijn hakken over de sloot tegen debutant Joey de Kok.

Burgman heeft 10 keer eerder in de finale van de masters gestaan en kwam vier keer tot winst. Eén finales heeft hij verloren van de lokale held, Jean van Erp, De kans op een herhaling is aanwezig want in de andere halve finale speelt Van Erp tegen de verrassing van dit toernooi debutant Ludo Kools.

De setstanden waren Burgman-Jaspers waren: 10-3, 7-10, 10-8, 3-10, 10-6. Burgman kwam met een gemiddelde van 1.250 over de finish tegen 1.194 voor Jaspers.

Rugby: All Blacks voor een deel in Amerikaanse handen

11.38 uur: De befaamde All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, komen voor een deel in Amerikaanse handen. De Nieuw-Zeelandse rugbybond (NZR) gaat 12,5 procent van de commerciële rechten van de drievoudige wereldkampioen verkopen. De Amerikaanse investeerders betalen een bedrag van 230 miljoen euro en krijgen daarvoor ook het recht om de tv-rechten internationaal aan te bieden.

De deal met investeringsfonds Silver Lake Partners heeft de unanieme goedkeuring gekregen van de provinciale liga’s tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de NZR in Wellington. Alleen de spelersvakbond moet nu nog akkoord gaan. Mogelijk stemmen de spelers nog deze donderdag in met de lucratieve transactie.

Volgens de NZR gaat het om „een revolutionair keerpunt” voor het rugby. „We denken dat dit een buitengewone kans is waarvan de toekomstige generaties nog lang kunnen profiteren”, zei voorzitter Mark Robinson. Door de deal zou de totale commerciële waarde van het Nieuw-Zeelandse rugby stijgen tot 1,8 miljard euro.

De transactie wordt niet overal in Nieuw-Zeeland enthousiast ontvangen. De All Blacks behoren tot de nationale trots van het land en een deel van de bevolking ziet liever niet dat Amerikanen er voor een deel zeggenschap over krijgen.

Badminton: Kwartfinale EK voor badmintonduo Tabeling/Piek

11.20 uur: Het badmintonduo Robin Tabeling/Selena Piek heeft bij de EK in Kiev de kwartfinales bereikt van het gemengd dubbelspel. Het als vijfde geplaatste duo was in drie games te sterk voor het Deense tweetal Niclas Nohr/Amalie Magelund: 21-11 16-21 21-19.

In de strijd om een plek in de halve finales komen Tabeling en Piek uit tegen het als derde geplaatste Duitse koppel Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich.

Basketbal: Utah Jazz met clubrecord langs Sacramento Kings

7.20 uur: Utah Jazz heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA een clubrecord gevestigd. De koploper van de Western Conference zegevierde in Californië met 154-105 over Sacramento Kings. Nooit eerder slaagde de club uit Salt Lake City erin zoveel punten te maken in een competitiewedstrijd.

Bojan Bogdanovic was topscorer bij de Jazz met 24 punten, gevolgd door Jordan Clarkson met 23 punten. Ook Georges Niang (19 punten) en Rudy Gobert (12 punten en 10 rebounds) waren op dreef bij de bezoekers. Liefst acht spelers van Utah Jazz eindigden in het puntenklassement in de dubbele cijfers.

Voetbal: Nieuw contract voor doelman Oelschlägel bij FC Utrecht

7.05 uur: Doelman Eric Oelschlägel (25) komt ook in het volgende seizoen voor FC Utrecht uit. Het aflopende contract van de Duitse keeper is verlengd tot medio 2022, met een optie op een extra jaar.

Oelschlägel kwam afgelopen seizoen transfervrij over van Borussia Dortmund, waar hij twee seizoenen onder contract stond. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht in de bekerwedstrijd tegen Ajax op 16 december 2020. Na dat bekerduel kwam Oelschlägel tot dusver in negentien Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht in actie.

„Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract”, reageerde Oelschlägel. „Met mij persoonlijk gaat het goed, ik voel me heel gelukkig hier. Als persoon en als doelman heb ik hier veel kunnen leren. Ik denk dat deze contractverlenging voor alle partijen een positieve ontwikkeling is.”

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.