BUDGETMOBIEL AANBIEDING


Berkshire meldt een nettowinst van $11,71 miljard, tegen een nettoverlies van $49,75 miljard een jaar eerder.

De aandelenbeleggingen van het op drie na grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld, met $254,6 miljard omzet in 2020, zorgden in het eerste kwartaal voor een stijging van 11% op jaarbasis. Dat is ruim boven de brede S&P 500-index met grootste bedrijven, die 5,8% koersstijging bood.

Het Amerikaanse conglomeraat uit Omaha in Nebraska vol beleggingen in aandelen van verzekeraars, energiebedrijven, grondstoffenproducenten tot uitbaters van spoorlijnen en transportbedrijven, meldt in aanloop naar de traditionele aandeelhoudersvergadering op zaterdagmiddag een totale omzetstijging in het eerste kwartaal tot $64,4 miljard.

De markt rekende hier vooraf op $63,66 miljard, vanwege mogelijke tegenvallers door corona.

Miljarden aan cash

Het operationeel resultaat over die drie maanden bedroeg $7,02 miljard tegen $5,87 miljard in dezelfde periode het jaar ervoor.

Berkshire haalde in het eerste kwartaal 5,2% meer aan cash binnen, en bereikte zo bijna een record van $145,4 miljard.

De markt zoekt in de toelichting vanmiddag vanuit Los Angeles, voor de tweede keer via een virtuele aandeelhoudersvergadering, naar aanwijzingen van nieuwe investeringen die Buffett (90) en zijn rechterhand Charlie Munger (97) doen.

Het vehikel kocht voor $6,6 miljard aan eigen aandelen Berkshire in, een kleine afname in tempo ten opzichte van het vierde kwartaal ($9 miljard aankopen), na een record van $24,7 miljard aan aankopen gedurende het gehele afgelopen coronajaar.

Tips

De resultaten uit aandelen namen netto over het afgelopen kwartaal met $3,9 miljard toe, aldus Berkshire. Het verkocht meer dan het in aandelen belegde.

Warren Buffetts strategie, gericht op sterke ondernemingen die voor tientallen jaren bovengemiddelde groei moeten vertonen, wordt scherp gevolgd. Als het ’Orakel van Omaha’ na lange studie een sector of bedrijf tipt, volgen veel Amerikaanse beleggers hem daarin trouw.

Berkshire investeerde de afgelopen jaren al minder dan de sterke cashflow die het conglomeraat binnenhaalde. Vervolgens kocht het wel aanzienlijke hoeveelheden Berkshire-aandelen terug, iets wat gewaardeerd werd door aandeelhouders omdat hun bezit daarmee in waarde steeg.

DFT Dagelijks

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.