Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Tennis: Naomi Osaka verliest in tweede ronde in Madrid

13.35 uur: Het is Naomi Osaka niet gelukt de derde ronde te bereiken van het grote WTA-toernooi van Madrid. De Japanse nummer 2 van de wereld moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Tsjechische Karolina Muchova, de mondiale nummer 20. Het werd 6-4 3-6 6-1.

Nadat Osaka de eerste set had verloren, keek ze in de tweede set tegen een 3-1-achterstand aan. Ze pakte vervolgens vijf games op een rij en sleepte er een derde set uit. Daarin verloor ze in rap tempo de eerste drie games. De 24-jarige Muchova liet Osaka (23) niet nog eens terugkomen en maakte het na een uur en 49 minuten af met een lovegame.

Osaka speelde voor het eerst sinds 2019 een toernooi op gravel, de ondergrond waarop ze nog nooit een titel veroverde.

Wielrennen: Van Emden slaat met oog op Giro tijdrit in Romandië over

12.47 uur: Wielrenner Jos van Emden stapt zondag niet meer op de fiets voor de afsluitende tijdrit in de Ronde van Romandië. Zijn ploeg Jumbo-Visma meldt dat dat besluit is genomen zodat de Nederlander zich volledig kan focussen op de Ronde van Italië, die zaterdag begint.

De Canadees Michael Woods van Israel Start-Up Nation won zaterdag de koninginnenrit en heeft in het klassement een voorsprong van 11 seconden op Ineos-kopman Geraint Thomas.

Naast Van Emden verschijnt Jumbo-Visma in de Giro aan de start met Dylan Groenewegen, George Bennett, Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Tobias Foss en Paul Martens

Basketbal: Curry leidt Warriors naar zege in Houston

09.37 uur: De basketballers van Golden State Warriors hebben met een zege op Houston Rockets goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs van de NBA. In het Toyota Center van de Rockets werd het 113-87 voor de Warriors.

In het derde kwart was topschutter Stephen Curry goed voor liefst 23 punten. Over de hele wedstrijd nam hij 30 punten voor zijn rekening. Aan de zijde van de Rockets kwamen Kevin Porter Jr. en Kenyon Martin Jr. beiden tot 16 punten.

Na de eerste twee kwarten keken de Warriors nog tegen een achterstand van 55-49 aan. „In de eerste helft konden we het gewoon niet op gang brengen”, zei Warriors-coach Steve Kerr. „Het is duidelijk dat we gedijen op Steph, dus toen hij niet vroeg kon schieten, zaten we een beetje vast in de modder. Maar in de tweede helft, toen hij eenmaal een paar schoten had gemaakt, nam onze energie toe, was onze lichaamstaal beter en konden we de controle overnemen.”

Onder aanvoering van Curry, die met 17 punten bijdroeg aan een reeks van 24 opeenvolgende punten voor de Warriors, pakte de ploeg van Kerr de 32e zege van het seizoen. Dit seizoen werd er net zo vaak verloren.

De Warriors staan nu negende in de Western Conference en blijven kans houden op een plek in de play-offs.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.