BUDGETMOBIEL AANBIEDING


Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Voetbal: 9500 toeschouwers welkom bij finale Europa League in Gdansk

17:47 uur Tijdens de finale van de Europa League zijn later deze maand 9500 toeschouwers welkom. De eindstrijd wordt op woensdag 26 mei gespeeld in de Poolse stad Gdansk.

De Poolse overheid heeft toestemming gegeven om de capaciteit van het Poolse stadion voor een kwart te benutten. Buitenlandse fans moeten wel rekening houden met beperkende coronaregels als ze Polen binnenkomen en er verblijven.

De eindstrijd gaat tussen de winnaars van de halve finales Manchester United – AS Roma en Villarreal – Arsenal. Zowel United als Villarreal won in eigen huis de heenwedstrijd, respectievelijk met 6-2 en 2-1.

Wielrennen: Van der Hoorn en Kreder met Intermarché in Giro

16.37 uur: De Belgische ploeg Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux debuteert zaterdag in de Giro d’Italia met Taco van der Hoorn en Wesley Kreder. Voor beide Nederlandse mannen is het de eerste keer dat ze starten in de Giro.

Behalve Van der Hoorn en Kreder bestaat de ploeg van Wanty uit de Italianen Simone Petilli, Riccardo Minali en Andrea Pasqualon, de Belg Quinten Hermans, de Est Rein Taaramäe en de Tsjech Jan Hirt.

„Hirt is onze man voor het algemeen klassement. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij drie weken lang kan meestrijden met de beste klimmers ter wereld”, kijkt sportdirecteur Valerio Piva vooruit. „We rekenen op de tandem Kreder-Minali in de vlakke sprintetappes.”

Taco van der Hoorn krijgt volgens de sportdirecteur net als Petilli en Taaramäe een vrije rol. „Hij is een aanvaller pur sang, dus laat hem maar lekker koersen. Al zal hij ook af en toe ook een handje toesteken in de sprints, daar is hij gezien zijn grote motor zeker toe in staat.”

Wielrennen: WK in 2025 voor het eerst in Afrika

16.34 uur: De WK worden in 2025 voor het eerst in Afrika verreden. Dat heeft voorzitter David Lappartient van de internationale wielerunie UCI bevestigd tijdens een bezoek aan Rwanda.

„Twee steden hebben zich kandidaat gesteld”, vertelde Lappartient. „Het gaat om Kigali in Rwanda en Tanger in Marokko. We nemen op 24 september tijdens het WK in België een beslissing.”

Voetbal: Real Madrid zonder Varane tegen Chelsea

15.45 uur: Raphaël Varane mist woensdag het beslissende tweede duel van Real Madrid met Chelsea in de halve finale van de Champions League. De Franse verdediger heeft zaterdag een spierblessure opgelopen tijdens de gewonnen competitiewedstrijd (2-0) tegen Osasuna.

Trainer Zinedine Zidane kan in Londen mogelijk wel weer een beroep doen op Sergio Ramos. De aanvoerder is bijna hersteld van een kuitblessure. Het eerste duel tussen Real Madrid en Chelsea eindigde vorige week onbeslist: 1-1.

Algemeen: Honderden dokters en verplegers gezocht voor Olympische Spelen

15.42 uur: Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio zoekt 200 gediplomeerde artsen en vijfhonderd verplegers die kunnen bijstaan tijdens het evenement, dat op 23 juli begint. Dat meldt persbureau Kyodo.

De Spelen gaan hoe dan ook door, maar dat kan alleen dankzij strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het Internationaal Olympisch Comité maakte vorige week bekend dat alle sporters tijdens de Spelen elke dag zullen worden getest op het virus. Dat geldt ook voor coaches en andere begeleiders die in nauw contact staan met de sporters. Vooralsnog zijn toeschouwers niet welkom.

De vraag naar medisch personeel komt in een periode waarin het Japanse zorgsysteem onder hoogspanning werkt vanwege een besmettingsgolf in het land. Japan registreerde maandag meer dan 1000 nieuwe patiënten met ernstige gezondheidsklachten door corona. Tokio meldde 700 nieuwe besmettingen binnen 24 uur.

Voetbal: Go Ahead Eagles neemt afscheid van Eyibil

12.02 uur: Go Ahead Eagles heeft al voor het einde van het seizoen afscheid genomen van Erkan Eyibil. De Turkse jeugdinternational is teruggekeerd naar 1. FSV Mainz 05 .

Go Ahead Eagles huurde de middenvelder dit seizoen van de Duitse club. Hij speelde 25 duels voor de club die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Eyibil botste onlangs met trainer Kees van Wonderen, die de voetballer terugzette naar het tweede team van de club uit Deventer.

Voetbal: PSG met aanvaller Mbappé naar Manchester City

11.33 uur: Kylian Mbappé lijkt fit voor de uitwedstrijd van Paris Saint-Germain dinsdagavond tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League. De aanvaller maakt weer deel uit van de selectie van de topclub uit de hoofdstad van Frankrijk.

Mbappé miste zaterdag de competitiewedstrijd tegen RC Lens vanwege een kuitblessure. Trainer Mauricio Pochettino kan Mbappé goed gebruiken, want PSG begint met een achterstand van 2-1 aan de return van de halve finale. Mitchel Bakker reist ook mee naar Engeland. De linksback was basisspeler in het eerste duel met de koploper van de Premier League.

City kan voor het eerst de eindstrijd van de Champions League bereiken. PSG verloor vorig seizoen de finale van Bayern München (0-1).

Wielrennen: Russische Vlasov kopman Astana in Giro d’Italia

11.15 uur: Wielerploeg Astana heeft voor de komende Ronde van Italië de Rus Alekdsandr Vlasov aangewezen als kopman. De 25-jarige Vlasov viel vorig jaar al op de tweede dag van de Giro uit, maar eindigde later dat jaar wel als elfde in de Ronde van Spanje. Dit jaar werd hij tweede in Parijs-Nice en derde in de Ronde van de Alpen.

„Aleksandr is onze leider en hij gaat vechten voor een hoge klassering in het algemeen klassement. We hebben gezien dat hij in vorm is en zijn er vrij zeker zijn dat hij tot de favorieten voor de eindzege behoort”, aldus ploegbaas Giuseppe Martinelli van de Kazachse wielerploeg.

Vlasov krijgt hulp in de Giro van onder anderen de Spaanse routinier Luis Leon Sanchez. Verder zijn de Spanjaard Gorka Izaguirre, de Italianen Samuele Battistella, Fabio Felline en Matteo Sobrero, de Kazach Vadim Pronskiy en de Colombiaan Harold Tejada geselecteerd.

De 104e editie van de Ronde van Italië begint zaterdag met een korte tijdrit in Turijn en eindigt 30 mei in Milaan, eveneens met een tijdrit.

Wielrennen: Evenepoel maakt in Giro rentree in wielerpeloton na val in ravijn

10.30 uur: De Belgische wielrenner Remco Evenepoel maakt inderdaad als verwacht in de komende Ronde van Italië zijn rentree in het wielerpeloton. Zijn ploeg Deceuninck – Quick-Step heeft het 21-jarige toptalent opgenomen in de ploeg voor de Giro, die op 8 mei begint met een korte tijdrit in Turijn.

Evenepoel is volledig hersteld van de verwondingen die hij opliep door zijn zware val in de Ronde van Lombardije vorig jaar augustus. Bij die crash, waarin hij in een afdaling over een muurtje het ravijn in viel, liep hij onder meer een bekkenbreuk en een kneuzing aan zijn rechterlong op. Voorafgaand aan de Italiaanse klassieker had de Belg alle vier de etappekoersen die hij in 2020 reed op zijn naam geschreven.

De Portugees João Almeida is op voorhand de kopman van de ploeg van Patrick Lefevere. Almeida reed vorig jaar vijftien dagen in de roze trui en eindigde als vierde.

Schoonspringen: Jansen niet naar halve finales op 3 meterplank

10.27 uur: Schoonspringster Inge Jansen heeft zich bij wedstrijden in Tokio niet geplaatst voor de halve finales op de 3 meterplank. Ze eindigde in de kwalificatie slechts als 24e. De nummers 1 tot en met 18 mogen aan de halve eindstrijd deelnemen.

Jansen slaagde er zaterdag niet in om zich met Celine van Duijn als synchroonduo voor de Olympische Spelen in Tokio te plaatsen. Ze eindigden als tiende en alleen voor de vier beste duo’s lag een ticket voor de Spelen klaar.

Jansen kwalificeerde zich eerder al individueel op de 3 meterplank voor de Spelen. Van Duijn is over een kleine drie maanden in Tokio actief op de 10 metertoren.

Tennis: Maximaal 5000 fans welkom bij finales op Roland Garros

08.30 uur: Bij de eerste wedstrijden van de open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros zijn maximaal 1000 toeschouwers per baan welkom. Die capaciteit wordt vanaf de kwartfinales opgeschroefd naar maximaal 5000 fans per baan. Dat heeft de Franse minister van Sport Jean-Michel Blanquer laten weten.

Het belangrijkste graveltoernooi van het jaar is met een week uitgesteld en wordt nu gehouden van 30 mei tot en met 13 juni. Met de verschuiving wilde de organisatie van Roland Garros profiteren van versoepelingen van de coronamaatregelen medio mei in Frankrijk. De kwalificaties van het toernooi beginnen op 24 mei.

De Franse minister van Sport verklaarde dat tot de kwartfinale maximaal een derde van de capaciteit van de tribunes langs de banen mag worden benut. Vanaf de kwartfinales mag maximaal 65 procent van het aantal zitplaatsen bezet zijn.

Autosport: Van Kalmthout negende in Texas

07.25 uur: Autocoureur Rinus van Kalmthout is als negende geëindigd in de vierde race van het nieuwe seizoen in de IndyCar Series. De 20-jarige Nederlander werd op het circuit van Fort Worth in Texas bestraft omdat hij verkeerd de pitstraat uitkwam, maar kwam terug vanuit een zestiende positie.

’VeeKay’, zoals zijn racenaam in de Verenigde Staten luidt, is in zijn Chevrolet in drie van de vier races in de top 10 geëindigd. Hij staat elfde in het algemeen klassement. De Mexicaan Pato O’Ward kwam als eerste over de finish. Scott Dixon uit Nieuw-Zeeland behoudt de leiding in het algemeen klassement.

’VeeKay’ begon zijn eerste seizoen in de IndyCar Series vorig jaar met twee crashes, maar hij herstelde zich knap met onder meer een vijfde, vierde en derde plaats in races en één poleposition. Hij baarde ook opzien met de vierde startplaats in de Indy 500. De Noord-Hollander belandde in het eindklassement van de IndyCar op de veertiende plaats. Daarmee was Van Kalmthout de beste ’rookie’ (debutant) van het jaar.

Basketbal: Antetokounmpo leidt Bucks naar zege op Nets

07.07 uur: Giannis Antetokounmpo heeft Milwaukee Bucks naar een zege op Brooklyn Nets in de NBA geleid. De Griekse basketballer droeg met maar liefst 49 punten bij aan de winst (117-114).

Antetokounmpo miste vrijdag nog het duel met Chicago Bulls vanwege een enkelblessure. De forward leverde zijn beste prestatie sinds 25 november 2019, toen hij 50 punten maakte tijdens een wedstrijd tegen Utah Jazz.

Kevin Durant, de sterspeler van de Nets, bleef steken op 42 punten. Hij miste in de slotfase een cruciale driepunter. Brooklyn Nets blijft de nummer 2 van de Eastern Conference. Milwaukee Bucks blijft derde. Beide ploegen zijn al zeker van deelname aan de play-offs.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.