BUDGETMOBIEL AANBIEDING


Er was een celstraf geëist van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Dieuwke P. had in een groepsapp van berichtendienst Telegram opgeroepen tot het plegen van geweld tegen de RIVM-directeur. In die chat werd ook diens huisadres gedeeld en opgeroepen om ‘met bakstenen’ naar de verjaardag van de RIVM-directeur te gaan.

De 53-jarige vrouw uit Terneuzen had in de chatgroep met ruim 200 leden foto’s en video’s geplaatst van een Nederlandse vlag waarop ze had geschreven dat Van Dissel een pedo is. Die vlag werd in brand gestoken. „Dat is uitermate bedreigend”, zei de politierechter. De vrouw zat al twee weken in voorlopige hechtenis en hoeft nu niet terug de cel in.

P. gelooft in de complottheorie dat er een satanistisch en elitair pedonetwerk bestaat, waar Van Dissel ook toe zou behoren. Op vragen van de rechter waarom ze in de chatgroep zat en waar ze al dan niet in gelooft, wilde ze geen antwoord geven. Wel benadrukte ze dat het nooit haar bedoeling was iemand te bedreigen. Ze is het alleen niet eens met hoe het nu gaat in Nederland, vertelde ze de rechter.P. is een keer bloemen gaan leggen op een begraafplaats in Bodegraven, een belangrijke locatie voor deze complotdenkers. Zij denken dat daar mensen begraven liggen die het slachtoffer zijn van een satanistisch pedofielennetwerk waar de complotdenkers in geloven. Nabestaanden van de overledenen hebben met klem tegengesproken dat er verdachte omstandigheden bij het overlijden waren en vinden het heel erg dat ze onderdeel uitmaken van een complot. Ook bij Van Dissel thuis zijn ooit bloemen bezorgd, met daarop de namen van personen die hij zou hebben vermoord volgens complotdenkers.

Namens Van Dissel sprak Hans Brug, directeur-generaal van het RIVM, in de rechtbank. Hij gaf aan dat aan het incasseringsvermogen van het RIVM een grens zit. „Het RIVM kan echt wel tegen een stootje. We gaan kritische geluiden niet uit de weg, integendeel. Echter, de zaak van vandaag gaat verder, het richt zich nu tegen één persoon.” Volgens hem zijn er „grenzen aan wat te accepteren is”.

Het politieonderzoek naar de Telegram-groep loopt nog door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zei de officier van justitie. De politierechter in Den Haag behandelt woensdag ook nog de zaak van een andere vrouw die in de chatgroep zat. Geertruida T. wordt ook verdacht van opruiing en bedreiging.

Lunch Update

Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.