BUDGETMOBIEL AANBIEDING


Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Ederson nog vijf jaar doelman bij Manchester City

14.34 uur: Manchester City heeft het contract van zijn Braziliaanse doelman Ederson opengebroken en verlengd tot 2026. De Engelse kampioen bevestigde woensdag dat hij een nieuwe vijfjarige verbintenis heeft ondertekend.

Ederson (28) kwam in de zomer van 2017 over van het Portugese Benfica. Zijn contract in Manchester liep nog tot de zomer van 2025. In 195 wedstrijden voor City hield Ederson 94 keer de nul. Hij won met de club al onder meer drie keer de Premier League, een keer de FA Cup en speelde vorig seizoen de finale van de Champions League waarin werd verloren van Chelsea. Twee keer kreeg hij de Premier League Golden Glove als beste doelman in Engeland.

„Dit was een makkelijke beslissing voor mij”, onderstreept Ederson. „Deel uitmaken van een van de beste teams ter wereld en elk jaar strijden voor prijzen die elke speler wil winnen, dat is de kans die City je biedt.” Ederson is al de vijfde basisspeler die recent bijtekende in het Etihad Stadium. Kevin De Bruyne, Fernandinho, John Stones en Ruben Dias gingen hem voor.

Voetbalclubs geven door corona minder uit aan transfers

12:43 uur De voetbalclubs in de grote Europese competities hebben door lagere omzetten vanwege de coronacrisis deze zomer minder geld aan transfers besteed dan in voorgaande jaren, berekende de Sports Business Group (SBG) van accountantsbedrijf Deloitte.

In de Engelse Premier League, de rijkste competitie ter wereld, werd 1,1 miljard pond (bijna 1,3 miljard euro) gespendeerd in de transferperiode die dinsdagavond werd afgesloten. Dat was het laagste bedrag sinds 2015 en de eerste keer sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 dat het bedrag twee jaar op rij daalde.

Van de vijf grootste competities gaf alleen de Duitse Bundesliga meer geld uit dan in 2020. „Er zijn clubrecords gebroken. Maar het meest opmerkelijke is misschien wel dat dit alles is bereikt met lagere uitgaven dan we in de voorgaande twee zomers hebben gezien”, zegt Dan Jones, het hoofd van SBG.

De Engelse clubs Arsenal, Manchester United, Manchester City en Chelsea gaven het meeste uit. Maar de clubs in de Premier League als geheel hebben hun uitgaven als percentage van de geraamde inkomsten teruggebracht van 18 tot 10 procent.

Het aantal vrije transfers, zoals die van Lionel Messi van Barcelona naar Paris Saint-Germain, steeg. Ook het aantal deals met een hoge waarde, zoals de 100 miljoen pond die Manchester City aan Aston Villa betaalde voor de Engelse aanvallende middenvelder Jack Grealish, ging omhoog.

De Italiaanse Serie A was na de Premier League de competitie met de hoogste uitgaven, maar de clubs betaalden er nog altijd minder dan de helft van het bedrag van de Premier League.

Directielid Peter Fossen weg bij PSV

11:23 uur Peter Fossen verlaat de directie van PSV. Fossen was in diverse functies ruim 27 jaar verbonden aan de Eindhovense club, de laatste jaren als directielid financiële en juridische zaken. Fossen zal de komende weken zijn taken binnen de directie overdragen.

„Het is een privébeslissing”, zegt Fossen op de website van de club. „Tegelijkertijd is het moeilijk om je na zo’n lange tijd een werkzaam leven voor te stellen zonder PSV. Ik heb prachtige jaren beleefd en vele kampioenschappen mogen vieren. Daarnaast heb ik dankzij mijn werk in de voetballerij veel waardevolle zakelijke en persoonlijke contacten opgedaan. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

De directie bestaat nu uit algemeen directeur Toon Gerbrands, John de Jong (voetbalzaken) en Frans Janssen (commerciële zaken).

Seizoen Fuglsang voorbij na val in Benelux Tour

10:24 uur Voor wielrenner Jakob Fuglsang is het seizoen vroegtijdig geëindigd na een val in de Benelux Tour. De 36-jarige Deen van Astana ging maandag in de eerste etappe onderuit en blijkt daarbij onder meer breuken in zijn linkersleutelbeen te hebben opgelopen. Hij is inmiddels succesvol geopereerd.

„Opereren bleek uiteindelijk de beste optie. We zijn blij dat dat in Herentals is gebeurd”, meldde Astana’s teamarts Andrei Michailov. „Helaas betekent dat wel het einde van seizoen nu er nog maar zes weken te koersen is. Het is te kort dag om nog klaar te zijn voor de Ronde van Lombardije.”

Fuglsang, onder meer winnaar van Luik-Bastenaken-Luik (2019) en de Ronde van Lombardije (2020), liet weten bijzonder teleurgesteld te zijn. „Het was al geen goed seizoen voor me, maar na de Spelen heb ik zo hard getraind om klaar te zijn voor dit najaar. Lombardije was mijn hoofddoel, maar ik moet accepteren dat dat niet gaat lukken.”

KNVB meldt rustigste transferzomer sinds 2016

08:22 uur Voetbalbond KNVB heeft in de afgelopen zomer 609 transfers van voetballers geregistreerd. Dat meldde de bond nadat de periode waarin voetballers van club kunnen wisselen dinsdagavond om 24.00 uur werd afgesloten. De voetbalbond spreek van een relatief rustige transferzomer, de rustigste sinds 2016 toen er 582 transfers tot stand kwamen.

De laatste transfer werd op ’deadline day’ om 23.53 uur officieel gemaakt: de Zweedse linksback Gabriel Gudmundsson maakt de overstap van FC Groningen naar het Franse LOSC Lille. De slotdag was als altijd hectisch met 46 overschrijvingen.

Binnen Nederland waren er, zo meldt de KNVB, deze zomer 227 transfers. Naar Nederland toe kwamen er 175 spelers en er waren 207 transfers van een Nederlandse club naar het buitenland.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.