BUDGETMOBIEL AANBIEDING


De zwemster uit Harderwijk won eerder zilver op de 100 meter schoolslag, achter Chantalle Zijderveld. Op de 100 meter vrije slag pakte ze brons.

Rolstoelbasketbalsters met zege op Duitsland naar finale

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters nemen het in de finale op tegen China. Oranje versloeg in de halve finale Duitsland met 52-42. China schakelde titelverdediger Verenigde Staten uit met 41-36. De rolstoelbasketbalsters zijn de regerend Europees en wereldkampioen. Op de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016 wonnen ze brons.

Tegen Duitsland, finalist in Rio, had Oranje lang een kleine voorsprong. Na wat missers aan Nederlandse kant kwamen de Duitse speelsters in het derde kwart echter langszij. In een spannend laatste kwart benutte Nederland de kansen beter, liep weer uit en gaf de zege niet meer uit handen.

Mariska Beijer was goed voor 30 punten. Bo Kramer maakte 14 punten. „Het was aanvallend niet onze beste wedstrijd en zeker van mezelf niet”, zei een opgeluchte Kramer. „Maar we zijn blijven vechten en hebben echt kneiterhard verdedigd. Ik denk dat we daardoor uiteindelijk hebben gewonnen.” De vrouwen van bondscoach Gertjan van der Linden verloren eerder in de groepsfase met 45-38 van China. Dat is de enige nederlaag van de Nederlandse ploeg in het toernooi.

Australië geeft paralympische medaillewinnaars gelijke beloning

De Australische sporters die een medaille winnen op de Paralympische Spelen, krijgen dezelfde financiële beloning als hun landgenoten die enkele weken eerder succes hadden op de Olympische Spelen. Goud levert 20.000 Australische dollar op, omgerekend bijna 12.500 euro. Zilver is goed voor 15.000 dollar, brons 10.000 dollar.

Enkele paralympische atleten uit Australië hadden geklaagd dat ze geen bonussen krijgen bij het winnen van medailles, in tegenstelling tot de olympische sporters. De Australische regering besloot daar iets aan te doen. De financiële beloning wordt per direct gelijkgetrokken.

„Dit is fantastisch nieuws voor onze geweldige medaillewinnaars op de Paralympische Spelen in Tokio, die hun uiterste best hebben gedaan om alles te geven voor het land. Ze hebben ons geïnspireerd en blij gemaakt”, aldus Jock O’Callaghan, voorzitter van het paralympisch comité van Australië. Het comité heeft volgens O’Callaghan niet de financiële middelen om bonussen uit te keren en is dus afhankelijk van overheidssteun.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

BUDGETMOBIEL AANBIEDINGSource link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.