Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Fuglsang en Houle naar Israel Start-Up Nation

20.13 uur: De Deense wielrenner Jakob Fuglsang en de Canadese renner Hugo Houle rijden de komende drie seizoenen voor Israel Start-Up Nation (ISN). Beiden kwamen de afgelopen jaren voor Astana uit.

De 36-jarige Fuglsang heeft 26 overwinningen op zijn naam staan, waaronder Luik-Bastenaken-Luik in 2019, de Dauphiné in 2017 en 2019 en de Ronde van Lombardije in 2020. Hij reed sinds 2013 voor Astana.

“Ik denk dat het tijd is voor mij om iets anders te proberen”, gaf Fuglsang te kennen. “Ik geloof dat deze periode bij ISN voor beide partijen voordelig kan zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat ik nog een paar mooie overwinningen in de benen heb. De volgende Grand Départ van de Tour de France in Denemarken is natuurlijk een echt doel voor mij”, zei de Deense routinier, die op 30 augustus zijn sleutelbeen brak tijdens de Benelux Tour.

Houle heeft tot dusver twee profoverwinningen behaald, beide op de Canadese kampioenschappen tijdrijden, in 2015 en 2021. De 31-jarige Canadees kwam sinds 2018 voor Astana uit.

AC Milan-doelman Maignan tot eind december uit roulatie

19.13 uur: De Franse keeper Mike Maignan van AC Milan staat na een polsoperatie langer aan de kant dan verwacht. Volgens zijn Italiaanse club vergt het herstel ongeveer tien weken. Dat betekent waarschijnlijk dat de tweede doelman van Frankrijk dit kalenderjaar niet meer in actie komt. In eerste instantie werd rekening gehouden met een rustpauze van minder dan een maand.

Maignan had al enige tijd last van zijn linkerpols en onderging woensdag een operatie. Hij fungeerde vorige week tijdens de twee gewonnen wedstrijden van de Final Four in de Nations League nog als reserve bij de Franse ploeg.

Maignan kwam afgelopen zomer voor 13 miljoen euro over van de Franse kampioen Lille. Hij is bij AC Milan de opvolger van de Italiaanse international Gianluigi Donnarumma, die afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain overstapte.

Vitesse ruim een maand zonder verdediger Manhoef

16.50 uur: Vitesse kan naar verwachting ruim een maand niet beschikken over Million Manhoef. De 19-jarige vleugelverdediger heeft woensdag een knieoperatie ondergaan. Vitesse verwacht pas na de komende interlandperiode, half november, weer over hem te kunnen beschikken.

Manhoef kwam dit seizoen pas tot één duel in de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle werd hij half augustus na ruim een uur gewisseld. Vorig seizoen deed hij in elf competitiewedstrijden mee bij de Arnhemmers.

Vitesse wacht zondag de beladen competitiewedstrijd tegen provinciegenoot NEC. Volgende week donderdag is Tottenham Hotspur de tegenstander in de Conference League.

Bondscoach Kosovo ontslagen na 5e nederlaag in WK-kwalificatie

16.25 uur: Het bestuur van de Kosovaarse voetbalbond heeft de samenwerking met bondscoach Bernard Challandes beëindigd. Zijn ontslag volgt op de vijfde nederlaag van de nationale ploeg in de WK-kwalificatie, dinsdag in Pristina tegen Georgië (1-2).

De 70-jarige Zwitser was sinds maart 2018 in functie. Kosovo staat momenteel laatste in groep B met 4 punten uit zeven duels.

Challandes was in het verleden ook bondscoach van Armenië en leidde in eigen land als trainer onder meer Young Boys, FC Zürich, FC Thun en Sion.

Voetbalclubs vragen dit weekend aandacht voor lhbti+-acceptatie

15.50 uur: De Nederlandse voetbalclubs vragen komend weekend aandacht voor lhbti+-acceptatie. Dat gebeurt een kleine week na de International Coming Out Day, afgelopen maandag.

„Uit onderzoek van het Mulier Instituut (2021) onder spelers blijkt dat de algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het voetbal een onvoldoende scoort (4,6), wat vergelijkbaar is met de resultaten uit 2014. Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor lhbti+-acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig”, aldus Aukje Geubbels namens de Eredivisie CV.

De clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en eredivisie zaalvoetbal dragen OneLove-aanvoerdersbanden. Tevens wordt er in de stadions gebruikgemaakt van speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar. De speldjes worden opgespeld door de arbiters en coaches.

In de eerste divisie treden Telstar en FC Volendam aan in een speciaal ontworpen regenboogshirt. „Een prachtig en vooral uniek initiatief dat alle complimenten verdient. Het is voor het eerst in de historie dat dit gebeurt en het is veelzeggend dat clubs zover gaan om aandacht te vragen voor dit thema. Als grootste sport van het land wil het voetbal haar verantwoordelijkheid nemen om lhbti+-acceptatie te maximaliseren”, aldus Wesley Montijn, persvoorlichter van de Keuken Kampioen Divisie.

De actie, die sinds 2017 georganiseerd wordt rondom International Coming Out Day, is een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, de eredivisie voor vrouwen, de eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen, VVCS, CBV en ESPN.

Laatstgenoemde partij besteedt in de uitzendingen aandacht aan het thema door speciale microfoons, speldjes andere uitingen te laten zien.

Tweede coronageval bij Frankrijk na winnen Nations League

13.50 uur: Opnieuw heeft een voetballer van het Franse elftal dat afgelopen week de Nations League won positief getest op het coronavirus. Linkervleugelverdediger Theo Hernandez testte bij terugkeer bij zijn Italiaanse club AC Milan positief. Afgelopen week was zijn landgenoot Adrien Rabiot ook besmet gebleken met het coronavirus.

Rabiot ging een dag voor de finale tegen Spanje in isolatie. De middenvelder van Juventus stond net als Hernandez in de basis bij Frankrijk in de halve finale van de Nations League tegen België. De wereldkampioen keek bij rust tegen een achterstand van 2-0 aan, maar trok de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe. Hernandez, wiens broer Lucas ook speelde, maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt: 3-2.

In de finale tegen Spanje (2-1) gaf de vleugelspeler de assist bij het winnende doelpunt van Kylian Mbappé. Volgens AC Milan gaat het ondanks de positieve testuitslag goed met Hernandez. De Fransman is een vaste waarde bij de nummer 2 van de Serie A, die zaterdag Hellas Verona ontvangt en volgende week in de Champions League tegen FC Porto speelt.

FIFA ziet in Israël kandidaat voor WK 2030

11:58 uur Israël gaat plannen maken om het WK voetbal van 2030 binnen te halen. Voorzitter Gianni Infantino van de mondiale voetbalbond FIFA bracht dinsdag een bezoek aan het nieuwe nationale trainingscomplex van de Israëliërs nabij Tel Aviv. Infantino had ook een ontmoeting met premier Naftali Bennett en daarbij kwam het WK van 2030 ter sprake.

„Het was een genoegen u te ontmoeten en uw ideeën te horen over Israël als gastheer van het WK 2030, samen met onze Arabische buren”, schreef Bennett op Twitter. „Dat is een doel waar we allemaal naartoe kunnen werken.”

Volgend jaar vindt het WK plaats in Qatar, voor het laatst met 32 deelnemers. De FIFA breidt het deelnemersveld daarna uit naar 48 landen. De Verenigde Staten, Canada en Mexico organiseren in 2026 het eerste ’uitgebreide’ WK. De FIFA is van plan om het mondiale voetbaltoernooi vaker te gaan houden: om het jaar in plaats van één keer in de vier jaar.

Intantino suggereerde tijdens zijn bezoek dat Israël het WK 2030 mogelijk kan organiseren met andere landen uit het Midden-Oosten, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar ondertekenden de VAE en Bahrein de zogeheten Abraham-akkoorden, bedoeld om de betrekkingen met Israël te normaliseren.

De FIFA-voorzitter zou deze week ook op bezoek gaan bij de Palestijnse voetbalbond, maar de Palestijnen zegden die afspraak af. Ze waren boos dat Infantino in Jeruzalem een bezoek had gebracht aan het Museum van Tolerantie, dat is gebouwd op de plek van een voormalige moslimbegraafplaats.

Judoka Tsjakadoea als enige olympiër naar Grand Slam in Parijs

10:57 uur Als enige lid van de olympische ploeg van afgelopen zomer doet judoka Tornike Tsjakadoea komend weekeinde mee aan de prestigieuze Grand Slam in Parijs. De 25-jarige Fries komt uit in de klasse tot 60 kilogram. De Nederlandse judobond stuurt in totaal dertien sporters naar de Franse hoofdstad.

Tsjakadoea debuteerde in Tokio op de Spelen. Hij stuntte in de tweede ronde door de nummer 1 van de plaatsingslijst te verslaan. De Nederlander verloor daarna in de kwartfinales, maar mocht via de herkansingen alsnog om brons vechten. Tsjakadoea moest het in de golden score afleggen tegen Yeldos Smetov uit Kazachstan. Hij komt in Parijs voor het eerst sinds de Spelen weer in actie.

De andere Nederlandse judoka’s die in Japan waren, ontbreken op de Grand Slam. Onder anderen Amber Gersjes, Pleuni Cornelisse, Geke van den Berg, Karen Stevenson, Simeon Catharina en Jur Spijkers verschijnen wel op de tatami. Zij wonnen onlangs nog een medaille op de Grand Prix in Zagreb. Stevenson (-78 kilogram) en Spijkers (+100 kilogram) pakten daar goud.

Honkballer Albies met Atlanta Braves verder in play-offs MLB

08:45 uur Honkballer Ozzie Albies heeft met Atlanta Braves de tweede ronde bereikt van de play-offs in de Major League. De 24-jarige Antilliaan, afkomstig van Curaçao, won met zijn ploeg het vierde duel in de best-of-fiveserie met Milwaukee Brewers met 5-4. Daardoor kwam de stand op een beslissende 3-1 in het voordeel van de Braves.

Albies is de vaste tweedehonkman van de ploeg uit Atlanta. De honkballer kwam in de vijfde inning tot scoren en bracht de Braves terug tot 4-3. Bij een stand van 4-4 zorgde Freddie Freeman in de achtste inning met een homerun voor de beslissing. De 32-jarige Amerikaan sloeg de Braves naar de finale van de National League, waarin ze het gaan opnemen tegen titelverdediger Los Angeles Dodgers of San Francisco Giants.

De Dodgers trokken de stand in de serie gelijk door het vierde duel met 7-2 te winnen. Oranje-international Kenley Jansen, doorgaans de ’closer’ van de Dodgers die de wedstrijd in de laatste inning uitgooit, bleef in LA aan de kant. Donderdag is het beslissende duel in San Francisco.

Xander Bogaerts, ook een international van het Nederlandse koninkrijksteam, plaatste zich maandag met Boston Red Sox al voor de finale van de American League, waarin Houston Astros de tegenstander is. De winnaars van beide leagues gaan in de World Series strijden om het kampioenschap in de MLB.

Zverev wint in Indian Wells voor het eerst van Murray

07:11 uur Alexander Zverev heeft in Indian Wells voor het eerst gewonnen van Andy Murray. De Duitser, de nummer 4 van de wereld, versloeg de drievoudig grandslamkampioen in twee sets: 6-4 7-6 (4). Zverev heeft nu de zogeheten ’Big Four’ in het mannentennis allemaal een keer verslagen.

De 24-jarige Duitser won eerder al van Roger Federer (vier keer), Novak Djokovic en Rafael Nadal (drie keer). Tegen Murray, die deel uitmaakte van de ’Big Four’ tot hij te maken kreeg met blessureleed, was dat echter nog nooit gelukt. Zverev moest het in 2016 (op de Australian Open) en vorig jaar (in Cincinnati) afleggen tegen de Schot.

In de derde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells lukte het de olympisch kampioen van Tokio dan toch om de 34-jarige Murray, die goud pakte op de Spelen van 2012 en 2016, voor het eerst te verslaan. „Het was een partij van hoog niveau, ik ben blij dat ik door ben”, aldus Zverev, die het nu gaat opnemen tegen de Fransman Gaël Monfils.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.