Om te beginnen – en eigenlijk op de valreep van het oude jaar – krijgt Disney een nieuwe voorzitter. Vrijdag is de eerste werkdag van Susan Arnold (67); ze is de eerste vrouw op die post in de bijna honderdjarige geschiedenis van de filmstudio.

Een ’sprookjesprinses’ is Arnold allerminst, haar cv staat vol met harde retailfuncties. Handig, want met de ene lockdown na de andere moet Disney andere inkomstenbronnen aanboren dan pretpark- en bioscoopbezoek – merchandise bijvoorbeeld.

Susan Arnold.

Hoe het leven soms via toevalligheden tot iets moois kan komen, bewijst de carrière van Hajir Hajji (41). Als 17-jarige ging ze als vakkenvuller bij de Action aan de slag omdat dat nou eenmaal de winkel was die als eerste op haar sollicitatie reageerde.

En ziedaar: nog geen 25 jaar later wordt ze zaterdag de hoogste baas van de koopjesketen. Als 20-jarige had ze al meerdere vestigingen onder haar hoede en sinds 2011 maakt ze deel uit van de directie, vanaf 2018 als commercieel directeur.

Managementtrainee is iets anders dan vakkenvuller, maar verder heeft Dick Richelle (51) ook de hele ladder beklommen binnen het bedrijf waar hij ooit onderop binnenkwam – tankopslagbedrijf Vopak, in zijn geval. Zaterdag bereikt hij de hoogste sport, als hij Eelco Hoekstra opvolgt als ceo.

Geboren Limburger Richelle vertrok naar Rotterdam om te studeren, en bleef dus plakken bij in de slagschaduw van de Euromast, bij ’de kleinste en meest overzichtelijke multinational van Nederland’.

Dick Richelle.

Wie zegt dat grijze muizen niet ver komen in het leven? Als Joachim Nagel (55) zaterdag iets na middernacht het glas heft, doet hij dat als nieuwe baas van de Bundesbank, de Duitse centrale bank. Daarmee wordt hij een van de belangrijkste figuren binnen de eurozone.

Van grijze muis wordt Nagel nu luis in de ECB-pels. Hij lijkt zich daar in het kamp van de haviken te voegen, de bankiers – onder wie ’onze’ Klaas Knot – die vinden dat het monetaire beleid niet te ruim moet worden.

Joachim Nagel.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.