Vanwege de omicronvariant van het coronavirus is vorige maand besloten de kerstvakantie met een week te vervroegen. In die week werd in veel gevallen thuisonderwijs gegeven. De scholen zouden oorspronkelijk tot en met 9 januari gesloten blijven.

Vandaag komt het Outbreak Management Team (OMT) met een advies over het wel of niet langer dichthouden van scholen. Aan de hand van dit advies zal het demissionaire kabinet later op de dag definitief de knoop doorhakken.

Onderwijs geen knipperlicht

Nu het kabinet overweegt de scholen langer dicht te houden, is er ophef ontstaan. Onder andere kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Jeugdzorg Nederland en Unicef pleiten voor het openen van de scholen: „Onderwijs is geen aan- en uitknop, geen knipperlicht. Het is een essentieel onderdeel van opgroeien”, aldus Unicef. Bovendien gaat het beter met de coronacijfers op dit moment.

Ventilatie

Scholen zijn daarentegen plaatsen waar besmettingen kunnen plaatsvinden. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs blijkt dat op 27,6% van de scholen de ventilatievoorzieningen niet goed genoeg functioneren. De verbouwingen voor deze voorzieningen zijn duur, zelfs nu maximaal 30% door de overheid wordt vergoed. Sommige scholen hebben hier het geld niet voor, waardoor de virusdeeltjes zich sneller door de lucht kunnen verspreiden.

Reacties

Op Twitter is het openen van de scholen een hot topic. Marion maakt zich zorgen om de gevolgen als de scholen wel weer van start gaan.

Twitteraar Ruth is van mening dat we moeten leren leven met het virus.

Marleen reageert op Ruth. Zij vindt dat we niet zo luchtig moeten doen over het coronavirus.

Praat mee

Vind jij dat alle scholen weer open moeten? Of ben je bang dat het virus dan weer meer zal opleven en vind je het daarom wijs als de scholen dicht blijven? Praat mee via onze Facebookpagina!Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.