In de periode in de aanloop naar 1 oktober werd door de gokbedrijven gemiddeld ongeveer €1,5 miljoen per week uitgegeven aan reclames op televisie, radio en print, exclusief bestedingen op internet. Dat verdubbelde na die datum ruimschoots naar gemiddeld 3,5 miljoen per week. „De huidige toename van advertenties voor onlinekansspelen is nog maar het begin”, stelt DVJ Insights in een toelichting. „Ook omdat de grote spelers nog in afwachting zijn van een vergunning en veel partijen nog gaan starten met adverteren.” Zo wachten grote partijen als Unibet en bwin nog op een vergunning van de Kansspelautoriteit.

De Tweede Kamer nam eind vorig jaar nog een motie aan waarin werd gevraagd om een verbod op „ongerichte reclames voor risicovolle kansspelen.” Demissionair minister Sander Dekker vond dat het wel mogelijk moet blijven om reclame te maken voor online gokken om het legale gokaanbod onder de aandacht te kunnen brengen. Aanscherping van de regels rond bijvoorbeeld de uitzendtijden van reclames vond hij „goed realiseerbaar.”

Bezwaar

De Consumentenbond liet toen weten blij te zijn dat een meerderheid van de Kamer bezwaar heeft tegen de gokreclames. De bond heeft de samenwerking met Stichting Reclame Code opgeheven vanwege onvrede over de regels rondom online gokken. ”’We hebben steeds aangegeven dat de code te weinig bescherming biedt aan kwetsbare groepen tegen kansspelverslaving. Maar de stichting wilde niet luisteren naar onze bezwaren”, zei directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar eind december.

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen mensen actief met gokken online. Die markt heeft een geschatte waarde van circa 800 miljoen euro. Het gaat bijvoorbeeld om poker, roulette, blackjack, speelautomaten en sportweddenschappen.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.