Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Ramsey test bij Juventus positief op corona

21:37 uur Juventus moet het enkele wedstrijden stellen zonder Aaron Ramsey. De middenvelder uit Wales heeft positief getest op het coronavirus en heeft zich afgezonderd van de selectie.

Ramsey staat op het punt de Italiaanse club uit de Serie A te verlaten. Coach Massimiliano Allegri heeft laten weten hem niet meer nodig te hebben, waardoor hij als enige speler tussentijds mag vertrekken. De verwachting is dat Ramsey overstapt naar een club uit de Premier League.

Twee Franse voetbalduels verplaatst naar volgende week

20:41 uur De competitieduels Lille – Lorient en Montpellier – Troyes, die afgelopen weekeinde in de hoogste voetbalafdeling van Frankrijk werden uitgesteld door corona-uitbraken bij respectievelijk Lorient en Troyes, zullen volgende week woensdag worden ingehaald. Dat maakte de Franse profliga maandag bekend.

Lille tegen Lorient had oorspronkelijk zaterdag moeten worden gespeeld, Montpellier tegen Troyes zondag. Bij zowel Lorient als Troyes waren er echter meer dan elf coronabesmettingen in de spelersgroep.

Een derde duel van de twintigste speeldag, Angers – Saint-Etienne, werd eerder al uitgesteld. Die wedstrijd wordt nu op 26 januari gespeeld.

Met Lyon, van trainer Peter Bosz, tegen Marseille wacht nog één duel in de Ligue 1 op een nieuwe datum. De partij werd in november stilgelegd nadat een Lyon-supporter een flesje water gooide naar het hoofd van Marseille-speler Dimitri Payet.

Premier League ziet aantal nieuwe coronagevallen opnieuw dalen

19:33 uur De hoogste Engelse voetbalafdeling de Premier League heeft over de afgelopen week 72 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Het is voor de tweede keer op rij dat het totaal daalt. Daarvoor was er acht weken lang sprake van een stijging. Er werden in de afgelopen periode 12.973 tests afgenomen onder spelers, begeleiders en staf.

De laatste week van december waren er nog 94 positieve gevallen, de week daarvoor zelfs 103, een record. Sinds de laatste uitbraak van het virus heeft de Premier League 19 wedstrijden uitgesteld.

Middenvelder Kroos (32) wil carrière afsluiten bij Real Madrid

17.32 uur: Middenvelder Toni Kroos van Real Madrid maakt zich niet druk over zijn voetbaltoekomst. Zijn contract bij de Spaanse grootmacht loopt over anderhalf jaar af. „Ik heb destijds bewust voor een verlenging tot medio 2023 gekozen. Dan ben ik 33 jaar en dat is een mooie leeftijd om te beslissen wat ik verder wil met mijn leven”, liet de Duitse oud-international weten.

Kroos speelde 106 interlands voor Duitsland en scoorde daarin zeventien keer. Hij deed mee aan zes eindtoernooien, de WK’s van 2010, 2014 en 2018 en de EK’s van 2012, 2016 en 2021. Kroos won in 2014 met de Duitsers de wereldtitel. Na dat toernooi maakte hij de overstap van Bayern München naar Real Madrid. De laatste interland van Kroos was vorig jaar zomer in de verloren achtste finales op het EK tegen Engeland (2-0).

Met Real Madrid won Kroos onder meer drie keer de Champions League, vier wereldbekers en twee landstitels. „Ik ben nu bezig aan mijn achtste seizoen bij Real. Ik heb een ongelooflijke band met deze club, die ik nooit in gevaar zal brengen. Ik wil mijn carrière bij Real afsluiten en dat gaat ook gebeuren. Dat kan in 2023 zijn, maar ook nog een of twee jaar later. Daar maak ik me nu echter niet druk om. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en het gaat uitstekend zo.”

Bernal rijdt tot eind 2026 in dienst van Ineos

16.36 uur: De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft een nieuw contract ondertekend bij Ineos Grenadiers. De 24-jarige coureur verbond zich tot eind 2026 aan de Britse wielerploeg. „Ik begin aan de belangrijkste jaren in mijn carrière. Het zullen ook mijn beste jaren worden en die wil ik bij dit team doorbrengen. Ik voel me heel gelukkig bij deze ploeg en ben trots op ons team en op onze staf”, laat hij weten.

In 2018 debuteerde Bernal bij Team Sky, dat later in het huidige Ineos Grenadiers opging. In 2019, op 21-jarige leeftijd, won hij de Ronde van Frankrijk. Daarmee behaalde Bernal een historische zege voor Colombia en werd hij de jongste naoorlogse eindwinnaar ooit in de Tour. In 2021 schreef hij eveneens de Ronde van Italië op zijn naam.

„Ik wil echt heel graag terugkeren in de Tour”, geeft Bernal aan. „Vorig jaar sloeg ik de Ronde van Frankrijk over, omdat ik aan de Giro wilde deelnemen. Ik heb het gevoel dat het alweer heel lang geleden is dat ik in de Tour actief was. Daardoor heb ik er dit jaar echt veel zin in. Ik wil terugkeren in de Tour na een heel goede voorbereiding en met een goed team. Ik wil echt van de race gaan genieten.”

Martens met voetbalsters Barcelona naar Camp Nou voor Clásico

16.29 uur: Lieke Martens speelt eind maart met de voetbalsters van FC Barcelona weer in Camp Nou. De Catalaanse ploeg neemt het in het grote stadion op tegen Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen. Een week eerder, op 22 maart, treffen de twee Spaanse clubs elkaar in Madrid.

Martens won afgelopen seizoen met Barcelona de Champions League. De vrouwenploeg speelt de thuiswedstrijden normaal gesproken in het Estadi Johan Cruyff, vernoemd naar het overleden Nederlandse clubicoon. Een jaar geleden mochten de voetbalsters al voor het eerst in vijftig jaar in Camp Nou spelen. Barcelona won de stadsderby in La Liga tegen Espanyol met 5-0, mede dankzij een doelpunt van invalster Martens. Vanwege de coronapandemie bleef het stadion, dat plaats biedt aan bijna 100.000 toeschouwers, toen leeg.

Barcelona hoopt op 30 maart wel supporters te kunnen verwelkomen bij de Clásico in de Champions League voor vrouwen. Martens en haar teamgenotes wonnen in de groepsfase alle wedstrijden. Real Madrid eindigde in de poule met 12 punten uit zes duels als tweede.

Meeste Nederlandse veldrijders slaan wereldbekerwedstrijd over

14.16 uur: De meeste Nederlandse veldrijders slaan de wereldbekerwedstrijd van komende zondag in Flamanville over. Onder anderen Lars van der Haar, Marianne Vos, Lucinda Brand, Ceylin Carmen del Alvarado en Annemarie Worst zien af van de reis naar het Franse stadje in Normandië. Ze kiezen in de aanloop naar de WK van eind deze maand in de Verenigde Staten voor een trainingsblok.

„Deels om een laatste trainingsperiode richting de WK niet te onderbreken, maar ook deels om niet nog een transfer naar een ander land te maken”, zegt bondscoach Gerben de Knegt. De veldrijders zijn bang om voor de wereldkampioenschappen in Fayetteville nog besmet te raken met het coronavirus. Van der Haar en Vos veroverden zondag in Rucphen de Nederlandse titels.

Oranje doet bij de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen mee met drie mannen en zes vrouwen. Uit de WK-selectie van de eliterenners gaan alleen Corné van Kessel, Denise Betsema, Inge van der Heijden en Manon Bakker naar Frankrijk. Op 23 januari, een week voor de WK, huisvest Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Vierde dienstverband Terim bij Galatasaray eindigt na vier jaar

14.13 uur: Na ruim vier jaar is een einde gekomen aan het vierde dienstverband van trainer Fatih Terim bij de Turkse voetbalclub Galatasaray. De 68-jarige Terim vertrekt vanwege de teleurstellende resultaten van de topclub uit Istanbul, waarvoor onder anderen de Oranje-internationals Patrick van Aanholt en Ryan Babel spelen. Galatasaray staat na twintig wedstrijden op de twaalfde plaats in de nationale competitie, al 22 punten achter koploper Trabzonspor.

De ploeg van Terim verloor zaterdag ook van Giresunspor (0-1). De spelers van Galatasaray werden uitgefloten door de eigen aanhang. „De fans mogen boos zijn. Helaas maken we een seizoen door waarbij we zelfs op goede dagen niet weten te winnen”, zei Terim, die eind 2017 begon aan zijn vierde periode bij Galatasaray.

Onder leiding van de oud-bondscoach van Turkije werd de club in totaal acht keer kampioen, onder meer in 2018 en 2019. Vorig seizoen moest Galatasaray de titel op basis van het doelsaldo aan Besiktas laten. Terim won met de ploeg uit Istanbul in zijn eerste periode de UEFA Cup, in 2000.

Juventus lang zonder Chiesa door zware knieblessure

13.28 uur: De Italiaanse voetballer Federico Chiesa van Juventus heeft een zware knieblessure opgelopen. Chiesa (24) moest zich zondag in de met 4-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen AS Roma na een half uur spelen laten vervangen. Medisch onderzoek wees een dag later uit dat de voorste kruisband van zijn linkerknie beschadigd is.

Chiesa wordt in de loop van deze week geopereerd. Juventus maakte niet bekend hoelang de Italiaanse international dan aan de kant staat, maar vermoedelijk is het seizoen voor de aanvaller al voorbij.

Chiesa maakte in de Serie A twee doelpunten in veertien wedstrijden. Vorig seizoen kwam hij acht keer tot scoren voor de ’Oude Dame’. Chiesa maakte deel uit van de Italiaanse selectie die afgelopen zomer het EK won. Hij scoorde in de halve finale tegen Spanje, die de ’Azzurri’ via strafschoppen wonnen. In de eindstrijd tegen Engeland, die ook via penalty’s werd beslist, ging de aanvaller kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd van het veld. Chiesa kreeg van de UEFA een plek in het sterrenteam van het EK.

Bonnes volgt Berk op als technisch directeur triatlonbond

12.32 uur: Henry Bonnes volgt de opgestapte Adrie Berk op als technisch directeur van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Berk vertrok, net als hoofdcoach Louis Delahaije, algemeen directeur Rembert Groenman en het voltallige bestuur van de NTB, eind vorig jaar na de publicatie van een rapport over grensoverschrijdend gedrag op het nationale trainingscentrum van de triatlonbond in Sittard.

Bonnes gaat op interimbasis aan de slag bij de NTB, tot aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij werkte eerder als directeur topsport bij de Nederlandse judobond en hij was betrokken bij projecten van onder meer de hockey- en zwembond.

Bonnes begint op 1 februari en krijgt als voornaamste opdracht om te zorgen voor een transparante en veilige structuur en cultuur voor topsport binnen de NTB. „De uitdaging om enerzijds te werken aan een optimaal en veilig prestatieklimaat en anderzijds de inrichting en de uitvoering van de olympische route naar Parijs spreekt mij erg aan. Met als uiteindelijk doel dat de sporters kunnen excelleren”, aldus Bonnes.

De nieuwe directeur gaat aan de slag met de aanbevelingen uit het rapport van onderzoeksbureau Fijbes. In het onderzoek kwamen zaken als groepsvorming, uitsluiting, roddelen en pestgedrag op het trainingscentrum in Sittard en op andere trainingslocaties aan het licht.

Staatssecretaris Van der Burg stopt als voorzitter Atletiekunie

12.28 uur: Eric van der Burg treedt per direct af als voorzitter van de Atletiekunie. Hij heeft die functie neergelegd nadat hij maandag door koning Willem-Alexander was beëdigd als staatssecretaris Asiel en Migratie in het nieuwe kabinet van premier Mark Rutte. Vicevoorzitter Anieke Wierenga neemt zijn taken over.

De 56-jarige Van der Burg trad op 30 november 2017 aan als voorzitter van de Atletiekunie. Hij had zich als wethouder van sportzaken in de jaren daarvoor al sterk gemaakt voor de komst van de EK atletiek in 2016 naar Amsterdam.

„Het mooie van atletiek vind ik dat je dat je steeds tegen jezelf strijdt. Of je nu eerste of laatste wordt: als je goed presteert, kun je tevreden naar huis gaan. En als het tegenviel weet je: na vandaag is er weer een morgen”, aldus Van der Burg in een eerder interview.

Van de Zandschulp en Griekspoor klimmen op wereldranglijst

11.07 uur: Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben weer wat winst geboekt op de wereldranglijst. Beide Nederlandse tennissers bereikten afgelopen week de kwartfinales van het ATP-toernooi in Melbourne. Van de Zandschulp, die twee matchpoints onbenut liet tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, steeg van de 57e naar de 56e plaats.

Griekspoor zou het in de kwartfinales opnemen tegen Rafael Nadal, maar een teenblessure verhinderde dat. De 25-jarige Noord-Hollander moest zich afmelden voor het duel met de twintigvoudig grandslamkampioen, die vervolgens het voorbereidingstoernooi op de Australian Open won. Griekspoor boekte drie plaatsen winst op de mondiale ranglijst en staat nu op de 62e plaats.

De Canadees Felix Auger-Aliassime kwam de top 10 binnen. De 21-jarige Auger-Aliassime won afgelopen week met Canada de ATP Cup. Hij steeg van de elfde naar de negende plaats. Novak Djokovic voert de wereldranglijst aan.

Van de Zandschulp doet deze week mee aan het ATP-toernooi van Adelaide. Hij treft dinsdag in de eerste ronde de Hongaar Marton Fucsovics. Griekspoor meldde zich vanwege zijn teenblessure af voor het toernooi van Sydney. De twee Nederlanders zijn rechtstreeks toegelaten tot de Australian Open, die volgende week begint.

Basketballer Thompson viert succesvolle rentree na 941 dagen

10.49 uur: De Amerikaanse basketballer Klay Thompson heeft na een afwezigheid van 941 dagen zijn rentree gemaakt in de NBA. Hij was meteen van waarde voor zijn ploeg Golden State Warriors. Met 17 punten had hij een flink aandeel in de zege op Cleveland Cavaliers: 96-82.

Thompson stond tweeënhalf jaar aan de kant vanwege een zware knieblessure en een gescheurde achillespees. Hij maakte in San Francisco een spetterende rentree door na 40 seconden al zijn eerste rake worp te noteren en met een spectaculaire dunk te laten zien dat hij fysiek weer in orde is.

Stephen Curry was met 28 punten de topscorer voor de Warriors, die hun dertigste zege van het seizoen boekten en samen met Phoenix Suns aan kop gaan in de westelijke divisie van de NBA.

„Ik ben gewoon blij dat ik opnieuw kon doen wat ik graag doe”, zei Thompson na de wedstrijd. „Ik vond mijn ritme, dat doet deugd. Het oude gevoel van de wedstrijddagen kwam terug, dat voelde onwezenlijk. En dan de ovatie die ik van het publiek kreeg… Ik zal deze avond nooit vergeten.”Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.