Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Paris Saint-Germain ziet uit voorzorg af van trainingskamp

13.26 uur: Paris Saint-Germain ziet uit voorzorg af van een trainingskamp van enkele dagen in Qatar en Saudi-Arabië. De Franse topclub vindt het gezien het hoge aantal coronabesmettingen in eigen land niet verantwoord op stap te gaan. De trip stond van 16 tot 19 januari op het programma.

Veel spelers van PSG zijn al door het virus getroffen. Zo stonden bijvoorbeeld Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Juan Bernat, Danilo Pereira, Julian Draxler en Angel Di Maria vanwege een besmetting enige tijd langs de kant.

Monfils trekt zich in Adelaide geblesseerd terug

13.22 uur: Gaël Monfils heeft zich op het (tweede) toernooi van Adelaide geblesseerd teruggetrokken in zijn partij in de tweede ronde tegen de Braziliaan Thiago Monteiro. De Fransman, die vorige week in dezelfde stad al een toernooi had gewonnen, had last van zijn nek. Wat de consequenties zijn voor zijn deelname aan de Australian Open, die volgende week begint, is nog onduidelijk.

Monfils had tegen Monteiro de eerste set gewonnen, waarna hij zich in de tweede aan zijn blessure liet behandelen. Hij verloor vervolgens de tweede set en besloot zich bij het begin van het derde bedrijf terug te trekken.

Bayern München ziet zes spelers na besmetting terugkeren

12.48 uur: Bayern München heeft woensdag zes spelers na een besmetting met het coronavirus zien terugkeren op het trainingsveld. Manuel Neuer, Dayot Upamecano, Omar Richards, Leroy Sané, Alphonso Davies en Tanguy Nianzou namen volgens de club weer gedeeltelijk deel aan de oefensessie voor de hele groep.

De koploper hervatte het afgelopen weekeinde de competitie met een nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Er ontbraken toen dertien spelers, van wie er negen besmet waren met het virus. Zaterdag speelt Bayern vermoedelijk met een wat bredere selectie tegen FC Köln.

Eliud Kipchoge met steun van Ineos op jacht naar derde olympische titel

12.01 uur: Een derde olympische titel op de marathon is het grote doel van Eliud Kipchoge. Dat zei de Keniase atleet woensdag bij de presentatie van Ineos als nieuwe partner van het NN Running Team van de Nederlandse manager Jos Hermens. Het Britse chemiebedrijf werkte eerder al samen rond het zogenoemde 1.59-project waarbij Kipchoge als eerste een marathon liep onder de 2 uur. Dat gebeurde in Wenen in 2019 en leidde tot een officieus record omdat er sprake was van speciaal gecreëerde omstandigheden.

Ineos maakte via sportdirecteur Dave Brailsford bekend het team in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024 te ondersteunen. Een eerste geformuleerde uitdaging is het winnen van olympisch goud op de marathon door Kipchoge. „Dat zou zijn derde goud op de marathon op rij zijn, een niet eerder geleverde prestatie”, aldus Brailsford, die lang aan het hoofd stond van de wielerploeg Sky waarvan Ineos sinds 2019 de naamgever is. Kennisdeling staat centraal met een sponsor die ook actief is in de Formule 1 en zeilen. „We kunnen van elkaar leren: hoe te trainen, hoe te coachen.”

Kipchoge (37) is de wereldrecordhouder op de marathon met een tijd van 2.01,39, gelopen in 2018 in Berlijn. In Tokio veroverde hij zijn tweede olympische marathontitel op rij. Op de vraag wat voor tijd er in Parijs nodig is, was de Keniaan duidelijk: „Het doel is winnen, de tijd maakt me niet uit.”

Zes coronabesmettingen bij EK kunstschaatsen

10.28 uur: Bij de Europese kampioenschappen kunstrijden in de Estse hoofdstad Tallinn zijn kort voor het begin zes deelnemers positief getest op het coronavirus. De overkoepelde organisatie ISU wil niet zeggen om wie het gaat, wel dat de betrokkenen in isolatie zijn gegaan.

De Europese kampioenschappen beginnen woensdag met de korte programma’s voor mannen en paren. De Nederlandse Lindsay van Zundert (16), straks vlaggendrager bij de openingsceremonie van de Winterspelen, is een van de deelneemsters. De Nederlandse schaatsbond laat weten dat zij in goede gezondheid verkeert.

Basketballers Memphis Grizzlies boeken tiende zege op rij

08.17 uur: De basketballers van Memphis Grizzlies hebben in de Amerikaanse profcompetitie NBA hun tiende zege op rij geboekt. Golden State Warriors werd met 116-108 verslagen. Ja Morant speelde een hoofdrol met een score van 29 punten.

Ziaire Williams en Tyus Jones waren allebei goed voor 17 punten. Stephen Curry was belangrijk voor de Warriors, met 27 punten, 10 rebounds én 10 assists.

Voor de Warriors was het de tiende nederlaag van het seizoen.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.