Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Eliud Kipchoge met steun van Ineos op jacht naar derde olympische titel

12.01 uur: Een derde olympische titel op de marathon is het grote doel van Eliud Kipchoge. Dat zei de Keniase atleet woensdag bij de presentatie van Ineos als nieuwe partner van het NN Running Team van de Nederlandse manager Jos Hermens. Het Britse chemiebedrijf werkte eerder al samen rond het zogenoemde 1.59-project waarbij Kipchoge als eerste een marathon liep onder de 2 uur. Dat gebeurde in Wenen in 2019 en leidde tot een officieus record omdat er sprake was van speciaal gecreëerde omstandigheden.

Ineos maakte via sportdirecteur Dave Brailsford bekend het team in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024 te ondersteunen. Een eerste geformuleerde uitdaging is het winnen van olympisch goud op de marathon door Kipchoge. „Dat zou zijn derde goud op de marathon op rij zijn, een niet eerder geleverde prestatie”, aldus Brailsford, die lang aan het hoofd stond van de wielerploeg Sky waarvan Ineos sinds 2019 de naamgever is. Kennisdeling staat centraal met een sponsor die ook actief is in de Formule 1 en zeilen. „We kunnen van elkaar leren: hoe te trainen, hoe te coachen.”

Kipchoge (37) is de wereldrecordhouder op de marathon met een tijd van 2.01,39, gelopen in 2018 in Berlijn. In Tokio veroverde hij zijn tweede olympische marathontitel op rij. Op de vraag wat voor tijd er in Parijs nodig is, was de Keniaan duidelijk: „Het doel is winnen, de tijd maakt me niet uit.”

Zes coronabesmettingen bij EK kunstschaatsen

10.28 uur: Bij de Europese kampioenschappen kunstrijden in de Estse hoofdstad Tallinn zijn kort voor het begin zes deelnemers positief getest op het coronavirus. De overkoepelde organisatie ISU wil niet zeggen om wie het gaat, wel dat de betrokkenen in isolatie zijn gegaan.

De Europese kampioenschappen beginnen woensdag met de korte programma’s voor mannen en paren. De Nederlandse Lindsay van Zundert (16), straks vlaggendrager bij de openingsceremonie van de Winterspelen, is een van de deelneemsters. De Nederlandse schaatsbond laat weten dat zij in goede gezondheid verkeert.

Basketballers Memphis Grizzlies boeken tiende zege op rij

08.17 uur: De basketballers van Memphis Grizzlies hebben in de Amerikaanse profcompetitie NBA hun tiende zege op rij geboekt. Golden State Warriors werd met 116-108 verslagen. Ja Morant speelde een hoofdrol met een score van 29 punten.

Ziaire Williams en Tyus Jones waren allebei goed voor 17 punten. Stephen Curry was belangrijk voor de Warriors, met 27 punten, 10 rebounds én 10 assists.

Voor de Warriors was het de tiende nederlaag van het seizoen.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.