Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen (zoals kappers) weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje.

Maatregelen, versoepelingen en dringende adviezenVanaf zaterdag weer binnen en buiten sporten zonder publiek.Voor binnensport moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien.Het fysiek onderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs kan nu ook worden hervat.Vanaf zaterdag mag men weer vier mensen thuis ontvangen, in plaats van twee.Ook buiten en op de werkvloer wordt mensen geadviseerd een mondkapje te dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden: de medische variant krijgt de voorkeur.De deuren van de winkels kunnen dagelijks weer open, tot 17.00 uur ’s middags. Er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden.Kappers, nagelstudio’s, sekswerkers en mensen met andere contactberoepen kunnen hun werk weer hervatten tot 17.00 uur ’s middags.Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon (mits iemand geen klachten heeft).Houd overal 1,5 meter afstand.Blijf bij klachten thuis en gebruik een zelftest. Laat je bij een positieve uitslag bij de GGD testen.Buiten is het advies om met niet meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn.Voor onder andere tankstations, apotheken, rijscholen, de notaris of advocaat gelden reguliere openingstijden.Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur.·Alle horeca is gesloten. Bestellen en afhalen is mogelijk.Bioscopen, musea, theaters en concertzalen zijn gesloten.

Met het versoepelde maatregelenpakket dat het kabinet vrijdag aankondigde, kan het dagelijks aantal besmettingen mogelijk oplopen tot 75.000 of 80.000 per dag, erkent premier Mark Rutte tijdens de persconferentie. Het kabinet bekijkt op 25 januari opnieuw of de coronamaatregelen verder kunnen worden versoepeld.Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.