„Met veel pijn in mijn hart heb ik vandaag bij de KNGU aangegeven dat ik per direct uit de Nationale selectie stap. Door het gedrag van een teamgenoot is er voor mij een aanhoudende, onwerkbare situatie ontstaan. Hierdoor kan ik niet meer goed functioneren binnen ons team. De basis is immers dat je je in een team veilig en op je gemak voelt en collegiaal met elkaar omgaat. Het afgelopen half jaar heb ik er alles aan gedaan om deze situatie te veranderen. Door het ontbreken van regie vanuit de KNGU is dit helaas niet gelukt. Ik ben dus ook enorm teleurgesteld in de KNGU”, zo geeft ze aan middels een statement.

Om te vervolgen: „Aanleiding is een incident dat ongeveer een half jaar geleden heeft plaatsgevonden en waarvoor ze destijds een officiële waarschuwing heeft gekregen. De bond heeft daarmee weliswaar aangegeven dat de ernst van de situatie wordt onderschreven, maar heeft daarna niet verder doorgepakt. Vanwege het uitblijven van medewerking van de turnster is een bemiddelingstraject met een extern bureau gefaciliteerd. Ook hierbij heeft deze teamgenoot aangegeven niet te willen meewerken en niet in gesprek te willen gaan. De KNGU heeft gedrag- en omgangsregels maar blijkt, gezien de ontstane situatie, niet in staat hier daadwerkelijk gevolg aan te geven en consequenties aan te verbinden. Noch de technisch directeur, noch de algemeen directeur, noch (de voorzitter van) het bestuur is erin geslaagd het tij te keren en het teamproces te herstellen.”

En om af te sluiten: „Ik vind het onvoorstelbaar dat ik me in deze situatie bevind en zie geen perspectief dat dit op korte termijn wordt opgelost. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat ik niet binnen de huidige organisatie en cultuur van de KNGU pas en wil passen. Dit zijn niet de normen en waarden waar ik voor sta en dit is voor mij geen gezonde topsportomgeving. Het is natuurlijk enorm pijnlijk dat ik dit besluit na 18 jaar turnen op topniveau heb moeten nemen. Dit betekent concreet dat ik nu uit de Nationale selectie stap, maar dit betekent niet dat ik stop als sporter. Ik ga de komende periode gebruiken om te onderzoeken hoe ik mijn toekomst ga invullen. Tot slot hecht ik eraan om te benadrukken dat de ervaringen van mijn vader Vincent met de KNGU geen enkele invloed hebben op mijn genomen besluit.”Source link

Door academy574

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.