De omzet van Heineken steeg met meer dan een derde tot 16,4 miljard euro. Behalve meer verkopen en een hogere prijs zette de vraag naar premiumbieren ook door. Dat betekent dat bierdrinkers bereid zijn meer te betalen voor een Heineken-biertje dan van een ander merk uit de Heineken-stal. Die trend is al enige tijd gaande en zet zich ook nu nog door, ondanks de gestegen inflatie.

Ook ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor corona, doet Heineken het beter. Het bedrijf verkocht 0,8 procent meer bier en de omzet steeg met meer dan 14 procent.

Overigens merkte Heineken wel effecten van zijn terugtrekking uit Rusland. Onder meer bij de verkopen van alcoholvrije bieren zag het bedrijf de gevolgen omdat de vraag naar die producten sterk was in Rusland.

“Hogere inflatie krijgt steeds meer impact”Dit vindt DFT-verslaggever Johan Wiering:,,Heineken presteerde in het eerste halfjaar duidelijk beter dan verwacht. Prijsverhogingen en kostenverlagingen boden ruimschoots compensatie voor de gestegen kosten van onder meer grondstoffen. De bierbrouwer verwacht de gevolgen van de hoge inflatie, die de koopbereidheid van consumenten waarschijnlijk zal aantasten, echter steeds meer te gaan voelen. Daarom is de prognose voor het tweede halfjaar vrij voorzichtig en de margedoelstelling voor volgend jaar verlaagd.”Volg Johan Wiering op Twitter.

Desondanks steeg het volume van verkocht 0.0 bier nog altijd met meer dan 10 procent, omdat de vraag in landen als Brazilië en Spanje toenam. Ook met bieralternatieven, zoals alcoholische limonade, ook wel bekend als hard seltzer, en cider groeit Heineken.

Uiteindelijk hield het bedrijf in de eerste zes maanden een nettowinst over van een kleine 1,3 miljard euro. Dat was een toename van ruim 22 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Voor dit jaar houdt Heineken vast aan zijn vooruitzichten, maar het bedrijf voorziet de rest van het jaar en een deel van volgend jaar nog prijsdruk. Tegenover de recent gedaalde prijzen voor ingrediënten als graan staat een energieprijs die juist verder gestegen is.

Besparingen

Heineken zal die prijzen blijven doorberekenen, maar verwacht ook nog verdere besparingen te behalen door efficiënter te gaan werken. Eind dit jaar moeten er zo 1,7 miljard euro minder kosten worden gemaakt ten opzichte van 2019.Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.