De privéjets zetten doorgaans koers naar de bekende vakantie-eilanden zoals Ibiza of Mykonos. Die extra vluchten drukken wel op de capaciteit van de luchthavens. In Frankrijk leidde dit zelfs tot politiek verzet.

Londen registreerde de meeste privévluchten. Alleen al in juli ging het om meer dan 12.000 vluchten. Schiphol meldde van de grotere luchthavens samen met Napels en Berlijn de grootste toename van privéverkeer in vergelijking met 2019. Dat zijn de gegevens die zijn verzameld door de European Business Aviation Association.

Door het opheffen van de coronabeperkingen is er veel vraag naar vliegtickets. In combinatie met de personeelstekorten op luchthavens, doordat bedrijven in coronatijd personeel hebben laten gaan, zorgt dit voor grote drukte. Verschillende maatschappijen brachten het aantal vluchten terug. Ook op Schiphol werd het mes in de capaciteit gezet om de chaos tegen te gaan.

Forse stijging

Volgens luchtvaartadviesbureau WingX is het aantal mensen dat voor het eerst met een privéjet vliegt met 40 procent gestegen. Vooral ook omdat luchtvaartmaatschappijen hun zaakjes niet op orde hebben. Volgens Aeroaffaires, een netwerk van privéjetmaatschappijen in Europa worden privéjets ook steeds vroeger geboekt. Voorheen was een boeking twee dagen van tevoren ruim voldoende. Nu moet zeker een week van tevoren worden gereserveerd.

De snelle toename van de vluchten met privéjets heeft in Frankrijk voor ophef gezorgd. Dit vanwege de uitstoot van de toestellen, terwijl het land probeert te voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Minister van Transport Clement Beaune wil van privéjets eisen dat ze vluchtgegevens openbaar maken. Ook wil hij richtlijnen opstellen voor het gebruik van privéjets als er op dat traject ook treinen of lijnvluchten beschikbaar zijn.

Ook in het Verenigd Koninkrijk liggen beroemdheden, royals en andere gebruikers van privéjets onder vuur. Door de oplopende kosten van levensonderhoud, die vooral de lagere en middenklasse treffen, is de toename van het aantal privéjets een belangrijk punt van economische tegenstelling in het land geworden.Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze website gebruiken we tools van eerste of derde partij die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten werken (technische cookies), om navigatiegebruiksrapporten te genereren (statistische cookies) en om gepast te adverteren voor onze diensten / producten (profielcookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u heeft het recht om te kiezen of u statistische en profileringscookies wel of niet wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden.